petak, 23. prosinca 2011.

Isproban recept: Keksi s komadićima čokolade

Za ovaj Božić sam bila vrijedna te sam izradila i kolačiće.

Recept je uzet sa Coolinarike, a izgleda ovako:

Sastojci

  •  50 g maslaca
  •  3 žlice smeđeg šećera
  •  3 žlice bijelog šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  1 bjelanjak
  •  200 g oštrog brašna
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  3 žlice vode
  •  100 g čokolade 


Priprema

Vrijeme pripreme:
37 min
Težina:
Jednostavno
  1. Pećnicu zagrijati na 180° C. Na lim za pečenje staviti masni papir i odložiti sa strane (ukoliko vam u pećnicu stanu dva lima onda možete sve kekse ispeći odjednom).
  2. U posudu za miješanje staviti omekšali maslac, obje vrste šećera, vanilin šećer i mikserom miješati dok maslac ne postane pjenast i šećer se ne rastopi (ukoliko se šećer ne rastopi ne treba brinuti, prilikom dodavanja i miješanja ostalih sastojaka šećer će se rastopiti).
  3. U izrađeni maslac dodati bjelanjak (bjelanjak ne treba tuči u snijeg).
  4. Brašno pomiješati i prosijati s praškom za pecivo te naizmjenice s vodom dodavati u smjesu maslaca (paziti da se počme i završi s brašnom).
  5. Na kraju u tijesto umiješati nasjeckanu čokoladu.
  6. Uzimati po jednu punu žličicu tijesta, rukama lagano formirati kuglice i polagati ih na već pripremljeni lim za pečenje (pripaziti da se između ostavi dovoljno mjesta da se keksi tijekom pečenja ne spoje).
  7. Peći dok ne poprime zlatnosmeđu boju, otprilike 10 - 12 minuta.
  8. Gotove kekse premjestiti na mrežicu za hlađenje da se dobro ohlade
I na kraju, moji keksi izgledaju ovako:

Budući da su bili tako mljac nisam ih uspjela slikati.... Ali evo fotografije iz izvornog recepta. Uživajte!!



1 komentar: