Recept je uzet sa Coolinarike, a izgleda ovako:
Sastojci
- 50 g maslaca
- 3 žlice smeđeg šećera
- 3 žlice bijelog šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 bjelanjak
- 200 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice vode
- 100 g čokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Pećnicu zagrijati na 180° C. Na lim za
pečenje staviti masni papir i odložiti sa strane (ukoliko vam u pećnicu
stanu dva lima onda možete sve kekse ispeći odjednom).
-
U posudu za miješanje staviti omekšali
maslac, obje vrste šećera, vanilin šećer i mikserom miješati dok maslac
ne postane pjenast i šećer se ne rastopi (ukoliko se šećer ne rastopi ne
treba brinuti, prilikom dodavanja i miješanja ostalih sastojaka šećer
će se rastopiti).
-
U izrađeni maslac dodati bjelanjak (bjelanjak ne treba tuči u snijeg).
-
Brašno pomiješati i prosijati s praškom
za pecivo te naizmjenice s vodom dodavati u smjesu maslaca (paziti da se
počme i završi s brašnom).
-
Na kraju u tijesto umiješati nasjeckanu čokoladu.
-
Uzimati po jednu punu žličicu tijesta,
rukama lagano formirati kuglice i polagati ih na već pripremljeni lim za
pečenje (pripaziti da se između ostavi dovoljno mjesta da se keksi
tijekom pečenja ne spoje).
-
Peći dok ne poprime zlatnosmeđu boju,
otprilike 10 - 12 minuta.
-
Gotove kekse premjestiti na mrežicu za hlađenje da se dobro ohlade
Budući da su bili tako mljac nisam ih uspjela slikati.... Ali evo fotografije iz izvornog recepta. Uživajte!!
dap, bili su mljac ^^ dođoh, vidjeh, pojedoh.. xD
OdgovoriIzbriši